Adobe Shockwave треба да се прекине за Windows

Ако пораснавте со Интернет, сигурен сум дека знаете за Adobe Shockwave. Приклучок кој сите ние имавме инсталирано во одреден момент да играме мултимедијални апликации и видео игри. Објавен од Macromedia во 1995, подоцна стекнат од Adobe во 2005, платформата ...

Инсталирајте апликации од продавницата на сите Windows 10 уреди истовремено

Инсталирањето на апликација од продавницата во Windows 10 е лесно. Вие само треба да ја отворите страницата на апликацијата во апликацијата Магазин и потоа кликнете го копчето Get за да ја преземете и инсталирате апликацијата на вашиот компјутер. Но, што ако имате повеќе компјутери ...

Firefox Испрати: Споделете ги датотеките до 2.5GB

Не постои недостаток на бесплатни услуги за споделување на датотеки. Всушност, постојат стотици облак складирање и споделување на датотеки услуги околу. OneDrive, Google Drive, Dropbox и iCloud диск се популарните услуги за складирање и споделување на датотеки таму. Firefox Испрати Firefox Испрати е ...

Како да креирате Леново USB Обнова диск за Windows 10

Постои вградена алатка во Windows 10 за креирање на USB обновување диск. Сите корисници, вклучувајќи ги корисниците на Леново компјутер, можат да ја користат вградената алатка за да го подготват Windows 10 USB уредот за обновување. Проблемот со вградената алатка за обновување е тоа што не може да креира ...

Колку долго можете да ја користите Microsoft Office без активација?

Дали сте инсталирале нелиценцирана копија на Microsoft Office 2019 или Office 365 на вашиот компјутер и сакате да знаете колку долго можете да го користите производот на Microsoft Office без да ја активирате? Во ова упатство, ќе разговараме за тоа колку долго може да се користи Microsoft Office ...

Google March 2019 Core Update: Последиците и чекорите што треба да се преземат

Google го објави ажурирањето на алгоритми на 12th од март оваа година. И со тоа, дојде до многу шпекулации во текот на степенот на неговото влијание, и кои ниши и сајтови треба да бидат најмногу погодени. Но, пред да копаме подлабоко во ...

Mozilla Firefox 66.0 издаден со автоматско блокирање на звук

Mozilla Firefox 66.0 беше објавен пред два дена. Сега е достапен во главните складишта на Ubuntu 16.04, Ubuntu 18.04, Ubuntu 18.10. Firefox 66.0 осветлувања на порака: Блокирај звук авто-игра. Можете да додадете исклучоци или да ја исклучите функцијата. Полесно пребарување преку редизајнирано ново јазиче во Private ...

Avidemux 2.7.3 е издаден со различни поправки на декодери (Ubuntu PPA)

Avidemux видео уредник објави нова верзија за поправање грешки само по 11 денови по последната, со поправки на декодерот и несоодветни мали подобрувања Avidemux 2.7.3 осветлувања: Vapoursynth сега е динамички натоварен за да се избегне грешка во скокачки прозорци ASF / WMV demuxer исправиме BMP декодер фикс Повторно овозможена PNG декодер Основно зачувување на тековната ...

Инсталирајте приказна за пештерата лесно преку Snap во Ubuntu 18.04, 16.04

NXEngine Evo, преработена од класичната платформа за играње на платформи на пештерата "Cave Story", сега е лесно да се инсталира во Ubuntu Linux користејќи брз пакет. NXEngine Evo е комплетен клон на отворен извор / преработен од платформата за скокање и редење на ремек-делата Doukutsu Monogatari (исто така познат како Пештера за приказна) креиран од Studio Pixel. ...

KeePassXC 2.4 Објавено со High-DPI Scaling за екраните на 4K

По две бета верзии, KeePassXC менаџерот за лозинки 2.4.0 конечно се стабилизира. Еве како да го инсталирате во Ubuntu 16.04, Ubuntu 18.04 и повисоко. KeePassXC 2.4.0 овозможува скенирање на координатниот систем за високи DPI дисплеи, додава нов волшебник за базата на податоци, го спроведува напредното пребарување и автоматската ажурирање на проверка на KeeShare база на податоци синхронизација ...

Kid3 уредник на ознаки 3.7.1 Released, Како да инсталирате во Ubuntu

Kid3 аудио таг уредник објави верзија 3.7.1 денес. Еве како да го инсталирате во Ubuntu 16.04, Ubuntu 18.04, Ubuntu 18.10 и повисоко. Kid3 3.7.1 првенствено ги содржи поправените грешки и подобрувања на употребливоста. Повеќето нови функции се насочени кон верзијата на Android, која сега поддржува темна тема, подобро ...

[Брзо Совет] Премести го часовникот на десно на врвот панел во Ubuntu 18.04

Овој брз туторијал ќе покаже како да го поместите часовникот од средината на десно на горниот панел во Ubuntu 18.04 Gnome Shell. Датумот и времето се стандардно прикажани во средината на горниот панел во работната површина на Gnome 3. Тоа е тешко …